Het is weer herfst en dat betekent dat het weer wat wisselvalliger kan zijn. Maar dat betekent niet dat je meteen binnen moet blijven zitten! Ook met wat minder weer is Assen een leuk uitje. Deze gezellige stad in het noorden van Nederland heeft genoeg te bieden voor een dagje of weekendje weg. En met een overnachting in Assen, bijvoorbeeld in hoteldejonge kun je er zelfs een mini-vakantie van maken.

Ontdek de stad

Assen is een stad met een rijke geschiedenis en dat is te zien aan de vele historische gebouwen en monumenten. Een wandeling door het centrum is dan ook zeker de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld het Drents Museum, waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Drenthe en prachtige tentoonstellingen kunt bewonderen. Of breng een bezoek aan het Asser Museum, waar je meer leert over de kunst en cultuur van de stad.

Maar ook voor de shopliefhebbers is Assen een leuke bestemming. In het gezellige centrum vind je een mix van grote winkelketens en kleine boetiekjes. En als het weer wat minder is, kun je altijd nog terecht in het overdekte winkelcentrum 't Forum. Hier kun je heerlijk winkelen en genieten van een kopje koffie of lunch in één van de vele restaurants.

Geniet van de natuur

Assen is omringd door prachtige natuur en dat maakt het ook een perfecte bestemming voor een wandel- of fietstocht. Huur een fiets bij je overnachting in Assen en ontdek de mooie omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Asserbos, een groot bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte. Of maak een fietstocht langs de vele meren en kanalen in de omgeving.

Ook voor de dierenliefhebbers is er genoeg te doen in Assen. Breng een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen, waar je op safari gaat en de meest bijzondere dieren kunt bewonderen. Of ga naar het nabijgelegen Nationaal Park Dwingelderveld, waar je prachtige wandelingen kunt maken en misschien wel een kudde schapen tegenkomt.

Proef de lokale keuken

Een bezoek aan Assen is niet compleet zonder te genieten van de lokale keuken. In de stad vind je talloze gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van typisch Drentse gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een streekgerecht als Drentse turf of een heerlijke Drentse pannenkoek. En na een dag vol activiteiten kun je natuurlijk ook gewoon neerstrijken op een terrasje voor een welverdiend drankje.

Kortom, ook met wat minder weer is Assen een leuk uitje. Met genoeg te doen en te zien in de stad en prachtige natuur in de omgeving, is het de perfecte bestemming voor een dagje of weekendje weg. En met een overnachting in Assen bijvoorbeeld in hoteldejonge, kun je er zelfs een mini-vakantie van maken. Dus waar wacht je nog op? Plan snel je trip naar Assen en ontdek deze gezellige stad in het noorden van Nederland!